VYBRAT REGION
Zavřít mapu

velikonoční závin

recept zaslala Vladimíra Beracková, Nový Kostel

13.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová

Suroviny:
Na těsto:
250 g mouky
250 g tvarohu
200 g Hery
1 prášek do pečiva
½ lžičky soli
Do nádivky:
10 jablek
mletá skořice
cukr dle chuti
vlašské ořechy
2 lžíce rumu
Na posypání:
skořicový cukr

Postup: ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v ledničce vychladnout. Zatím si oloupeme jablka, nakrájíme je na drobné kostičky, nasypeme do hrnce. Přidáme rum, skořici, cukr a nasekané ořechy. Krátce povaříme. Necháme úplně vychladnout. Potom rozdělíme těsto na tři díly a uděláme z nich tři štrúdly. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme. (Asi 20 minut) Před podáváním posypeme malinko skořicovým cukrem, můžeme ozdobit šlehačkou, čerstvým ovocem, ořechy….


Autor: Kristýna Bürgerová

13.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto
4

Oslavy, nebo poslední bitva? Čeští poslanci věří, že EU chytí druhý dech

Stanislav Šulc.
2 13

Komentář Stanislava Šulce: Babiš nás zklamal. Je čas jít dál

Experti: připlácení na péči vylepší zdraví i rozpočet státu

Čeští pacienti jsou rekordmany ve zdravotní turistice. Ke svému lékaři zajdou i dvanáctkrát za rok. Přitom Skandinávcům to stačí jen třikrát a rakouským sousedům sedmkrát. Česko to stojí zbytečných dvacet miliard korun navíc.

Zlatý Ámos Lukáš Lis: Nechtěl jsem být učitelem, ale neměnil bych

/VIDEO/ Nový držitel titulu Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele Lukáš Lis ze základní školy Soběslav původně nechtěl být učitelem, ale svou práci by už neměnil. Učitel by podle něj neměl být jen oblíbený, ale také dobrý. Svůj úspěch přičítá kombinaci přísnosti a přátelského přístupu k dětem.

EET, vysoké nájmy a další problémy: Hospody bez personálu a hostů zavírají

S láskou uvařené jídlo, usměvavá obsluha a salonky pro rodinné oslavy či srazy spolužáků. Tak fungovala moravskokrumlovská restaurace Marie, která nedávno skončila svůj provoz. V centru městečka tak chybí místo, kde by se místní lidé či turisté mohli dobře najíst.

OBRAZEM: Nejlepší fotografie týdne

Prohlédněte si nejpovedenější snímky našich fotografů, pořízené během uplynulého týdne.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies