VYBERTE SI REGION

Bylinkářky radí: Omezte živočišné tuky

Na začátku týdne ve dnech Raka je ovlivněna oblast hrudníku a břicha: plíce, žaludek, orgány ústící do tenkého střeva játra, žlučník, dvanácterník žlázy s vnitřní sekrecí a celý hormonální systém.

22.4.2013
SDÍLEJ:

Silvie Melušová (vlevo), Bára Masopustová, Slezské bylinářství, Na Valech, OpavaFoto: DENÍK / Zuzana Urbánková

Nekonzumujte živočišné tuky a těžká jídla, která tyto orgány zatěžují. Užívejte tinktury či aperitivy podporující trávení. Na harmonizaci této oblasti jsou vhodné nať a kořen parchy saflorové a hořec žlutý, který posiluje játra, zlepšuje činnost žlučníku a jeho hospodaření s žlučí. Tím zlepšuje pálení žáhy a překyselení.

Je-li to možné, dopřejte si pozdní snídani doporučuje se jíst až v 9 hodin ráno, kdy je již žaludek i dvanáctník řádně vyprázdněný. Užívejte psyllium. Vlákninu, která zasytí žaludek a pomáhá detoxikovat a vyprazdňovat střevo. Užívejte dvakrát denně ráno a večer polévkovou lžíci např. do kysaného jogurtu, 100% mrkvové a ananasové šťávy, jablečného nektaru nebo rýžového a mandlového mléka.

Kombinujte listovou zeleninu se sacharidy dejte si kroupy, kuskus, jáhly i ovesné vločky. Nezapomínejte dodržovat pitný režim, nejlepším nápojem je filtrovaná čistá voda např. s citronem. Jako aperitiv před jídlem pijte nálev ze saturejky zahradní, která působí dezinfekčně, je vhodná při průjmech a nadýmání, proto přidávejte do luštěnin. Ovlivňuje i oběhový a nervový systém. Celkově optimalizuje metabolismus a snižuje hladinu krevního cukru.

Doporučujeme užívat koření čubrica, nejen jako koření, ale jako čaj. Pomáhá diabetikům a podporuje laktaci (tvorbu mateřského mléka). O víkendu ve dnech Lva je nejúčinnější zastřihávat konečky vlasů a pečovat o pokožku hlavy. Vyzkoušejte bylinné vlasové zábaly s oleji. Masírujte temeno a týl a samozřejmě je potřeba podpořit kvalitu vlasů i vnitřně.

Nejvhodnější kombinace je čaj na zlepšení látkové výměny a doplnění organismu o minerální látky a stopové prvky, např. řasy, jako je spirulina a chlorella. V přírodě přírodním zdrojem biotinu je žampion, který posiluje vlasy, kůži a nehty. Užíváme ho v jídle, nasušený na prášek, na lžičku anebo jako tinkturu.

Slezské bylinářství a kořenářství, Na Valech, Opava

Autor: Redakce

22.4.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Čechům chutná. Přibrzdili ale v alkoholu

Praha – „Spotřeba potravin nabrala dobrý trend. Zdá se, že lidé nemají hlad, ale chuť," zhodnotil poslední čísla šéf odboru statistiky zemědělství, lesnictví a životního prostředí Jiří Hrbek. Poukázal na to, že v Česku i v roce 2015 rostla spotřeba potravin. Má to jen jednu vadu na kráse, bohužel tu podstatnou. Zatímco z Česka mířily do zahraničí suroviny, z ciziny k nám putovaly hotové výrobky.

Dřevo je drahé. Krade se rovnou v lese

Beroun – Topná sezona jede naplno a policisté na nejrůznějších místech republiky znovu vyšetřují krádeže dřeva v lesních porostech.Mnohým lidem se za palivové dříví nechce utrácet a raději si pro něj zajedou do lesa. Zloději odvážejí nejen kulatinu, která je nařezaná u lesních cest, ale také stromy, které si sami pokácí.

Britové poprvé utratili více za vinyly než za stažené desky

Londýn - Příjmy z prodeje vinylových desek v Británii minulý týden poprvé předstihly příjmy ze stahování nahrávek, oznámilo britské sdružení maloobchodníků v zábavním průmyslu (ERA). Za vinylové desky lidé podle ERA utratili 2,4 milionu liber (asi 76 milionů Kč), zatímco za stahování 2,1 milionu liber (zhruba 66,5 milionu Kč). Loni ve stejném období přitom tento poměr činil 1,2 milionu liber za vinyly ku 4,4 milionu liber za digitální hudbu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies