„Benešovská nemocnice připravila mimo jiné i zjišťování cukru v krvi, zájemci si mohli ověřit svou krevní skupinu a dozvěděli se o možnostech dárcovství krve a kostní dřeně," připomněl Oldřich Vytiska, ředitel Nemocnice Rudolfa a Stefanie.

Sestřičky Jiřina Kloudová a Monika Jeníčková od rána zdolávaly nekonečnou frontu zájemců o odběry a nakonec se jejich množství zastavilo těsně před branami třístovky.

Odpoledne pak z benešovského ORL přijela lékařka Lucie Benešová, která prováděla v improvizované stanové ordinaci preventivní prohlídky v oblasti krku z pohledu onkologických onemocnění. Celkem touto ordinací v terénu prošlo dvaačtyřicet pacientů.

Mezi další vyšetření, zajímavosti a atrakce, které si mohli návštěvníci vyzkoušet, bylo například i měření krevního tlaku a tělesného tuku, ukázky první pomoci a drobných ošetření, dentální hygiena, osvěta v oblasti pravidel silničního provozu a poradenství v oblasti zdravého stravování.


„Nedílnou součástí akce bylo i slosování o ceny, chůze s nasazenými opileckými brýlemi nebo slalom na invalidním vozíku a mnoho dalších atrakcí," dodal mluvčí nemocnice Petr Ballek, který při akci pomáhal v administrativě také jako zdravotní sestra ORL.