„Pro nás to znamená doplnění techniky na úroveň, kterou potřebujeme proto, abychom poskytovali spádovou péči pro tento region a aby pacienti museli mimo Karlovarský kraj mířit opravdu jen za velmi specializovanou péčí a my jsme pokryli i velkou část specializované péče," uvedl März.

Zásadní podle něj bylo doplnění onkologie v Chebu plánovacím CT a radioterapeutickým rentgenem. K nejdůležitějším patří i speciální anesteziologický přístroj, který je kompatibilní s magnetickou rezonancí. Na oddělení mikrobiologie přibyl nákladný spektrofotometr, který umožní identifikaci mikroorganismů už za jednu hodinu, zatímco dosud museli laboranti na identifikaci čekat někdy až 48 hodin.

Právě i moderní přístrojové vybavení nemocnice může přispět k tomu, aby byla atraktivní pro lékaře a sestry, kterých je v Karlovarském kraji stále nedostatek. „Bohužel pro řadu zaměstnanců nejsme příliš atraktivní region, ale snažíme se změnit. Pokud sem ale potenciální sestřičky nebo lékaře získáme k návštěvě, tak odjíždějí překvapeni, na jaké jsme úrovni a vnímají tu nemocnici výrazně pozitivněji," řekl ředitel.

Peníze na přístroje získala nemocnice z poslední dotační výzvy programu ROP Severozápad. Za posledních pět let investoval Karlovarský kraj do nemocnic KKN v Chebu a Karlových Varech 1,3 miliardy korun, z toho zhruba půl miliardy získal kraj z evropských dotací. Do chebské nemocnice v rámci posledních projektů přibyl například lineární urychlovač za 98 milionů korun, v karlovarské nemocnici se dokončuje centralizace lékařské péče.