Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kouzlo krémového sýru: Rychle,chutně, zdravě

Krémový sýr si můžete vychutnat samostatně, ale výborně dokáže obohatit i jídelníček. Vyzkoušejte i vy několik zdravých receptů!

15.9.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Crest Communications

Krémový termizovaný sýr Philadelphia patřící mezi nejznámější značky bílého sýru na světě, se neustále snaží inspirovat všechny milovníky dobrého jídla novými recepty a nápady, jak ozvláštnit jídelníček nejrůznějšími specialitami. Stal se tak ideálním pomocníkem ve studené i teplé kuchyni. Vedle světově proslulého cheesecaku ho kuchaři a pekaři používají tedy nejen na pečení, ale i do krémových omáček, polévek, dipů či dalších typů jídel.

Philadelphia nyní přináší recept na předkrm či lehký oběd v podobě rajčat plněných kuskusem. Vyznavače pokrmů připravených na grilu inspiruje tortilovými kapsičkami s chilli a všechny příznivce sladkých pokušení nadchne receptem na dezert s lesním ovocem.

„Philadelphia je světově oblíbený 100 % přírodní sýr, který je distribuován do 94 zemí po celém světě. Těší nás, že si stále více příznivců získává na svoji stranu i u nás v České republice, a to nejen mezi profesionálními kuchaři,“ říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Philadelphia pro Českou republiku. „Rovněž se stal nepostradatelným pomocníkem při vaření v domácnostech a díky širokým možnostem využití při přípravě pokrmů se stává stále více oblíbený,“ dodává Martin Kincl.

ZAJÍMAVOST

První krémový sýr vyrobil v roce 1872 americký lékař William Lawrence. Svůj název získal tento sýr o osm let později podle amerického města Philadelphia. Sýr Philadelphia byl pojmenován právě podle tohoto známého města, neboť bylo považováno za symbol čistoty a proslulo pokrmy vyznačujícími se vysokou kvalitou a lahodnou chutí. Sýr Philadelphia si stále drží svoji kvalitu a nezaměnitelnou chuť. Navíc si jako jediný při tepelné úpravě zachovává svoji konzistenci a jeho chuť zůstává nezměněna.

VYZKOUŠEJTE RECEPTY!

Rajčata plněná kuskusem
Počet porcí: 4
Čas na přípravu: 15 min
Čas na pečení: 15 min

INGREDIENCE: 200 g kuskusu, 8 masitých rajčat, 2 mrkve (na kostičky), 100 g rozinek (sultánek), šťáva z 1 citrónu, 250 g Philadelphie, 1 svazek hladké petrželky, trochu kmínu

Postup přípravy
1 Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Kuskus uvaříme podle návodu. Z rajčat odkrojíme pokličky a vydlabeme.
2. Kuskus, kostky mrkve, rozinky a 1 lžíci citrónové šťávy spojíme s Philadelphií. Opatrně vmícháme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, okmínujeme.
3. Směsí naplníme rajčata, přiklopíme a pečeme v lehce vymaštěné formě cca 15 minut.
4. Hotová rajčata pokapeme zbytkem citrónové šťávy a podáváme.

Tortilové kapsičky s chilli
Počet porcí: 4
Čas na přípravu: 5 min
Čas na grilování: 10 min

INGREDIENCE: ½ sklenice grilovaných paprik (okapaných cca 200 g), 2 rajčata, 4 velké tortily, 100 g Philadelphie, 50 g suchého salámu (najemno nakrájený), 4 špejle, čerstvé chilli papričky nebo chilli koření (dle chuti).

Příprava
1. Papriky dobře osušíme, rajčata nakrájíme a odstraníme jadérka.
2. Tortily potřeme Philadelphií a obložíme paprikami, rajčaty a salámem, dochutíme chilli kořením (dle chuti).
3. Tortily složíme do kapsiček, upevníme špejlemi a z obou stran asi 10 minut grilujeme.

Dort s lesním ovocem
Počet porcí:16
Čas na přípravu: 30 minut
Čas na chlazení: 3 hodiny

INGREDIENCE: 200 g sušenek, 75 g másla, 250 g mraženého lesního ovoce, 3 balení Philadelphie, 300 g jogurtu, špetka soli, 5 lžic džemu z lesního ovoce, 1 balení práškové želatiny, 75 g cukru

Příprava
1. Sušenky vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
2. Máslo rozpustíme a promícháme se sušenkami. Vložíme do dortové formy. Ovoce rozmixujeme.
3. Philadelphii, jogurt, džem a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
4. Želatinu necháme asi 5 minut nabobtnat se 6 lžícemi vody. S ovocnou směsí a cukrem pak mírně prohřejeme a za stálého míchání želatinu rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému.
5. Krémem naplníme formu a nejméně 3 hodiny chladíme. Před podáváním ozdobíme ovocem a strouhanou bílou čokoládou.

15.9.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Osm jednotek hasičů bojovalo v noci na pátek s požárem starého domu u náměstí ve Vranově nad Dyjí.
14

Požár barokního mlýna ve Vranově teď šetří policie. Majitel jedná o rekonstrukci

Desetisíce obyvatel Hongkongu vyšly do ulic
1 4

Tisíce lidí v Hongkongu vyšly do ulic kvůli zatčení trojice aktivistů

Pláčete nad červivým ovocem? Odvezte ho do palírny

Červivé ovoce zavařovat nebudete, ale byla by škoda ho vyhodit. Může z něho být totiž dobrá pálenka. V článku vám nastíníme stručný postup, jak plody na pálení připravit.

Nabarvené ptáče je dřina. Musí se dělat srdcem

/REPORTÁŽ/ Letní požár obilného lánu za Konstantinovými Lázněmi vyhlížel jako scéna z filmu. Do adaptace knihy Nabarvené ptáče by sedl jako ulitý. Šlo ale o přírodní divadlo. Režisér Václav Marhoul ten den točil vizuálně krotší záběry. „Kozácký nájezd je teprve před námi,“ shrnul lakonicky.

K ochraně rysů v Evropě se spojí šest zemí včetně Česka

Tři evropské rysí populace včetně té na Šumavě budou v následujících třech letech sledovat odborníci ze šesti zemí, kteří vytvoří strategii pro mezinárodní ochranu tohoto silně ohroženého druhu. Projekt s názvem 3Lynx připravilo ministerstvo životního prostředí a bude stát asi 2,3 milionu eur, největší část půjde z evropských peněz.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení