Na nákup zdravotnických potřeb v pozdních večerních nebo nočních hodinách se mohou spolehnout hlavně obyvatelé Prahy, kde je osm nonstop otevřených lékáren. Po dvou lékárnách tohoto typu najdeme v Plzni a v Ostravě. Jedno nepřetržitě otevřené lékárnické zařízení je pak v Českých Budějovicích, Brně a Hradci Králové.

Infarkt v mladém věku podceňují podle dnes zveřejněných dat pacienti i lékaři.
Na infarkty umírá výrazně méně lidí, VZP se daří snižovat náklady na léčbu

V ostatních částech republiky si lidé musí své léky obstarat dopředu, případně počkat do ranních hodin, kdy jejich lékárna otevře. V nouzových případech pochopitelně mohou navštívit nemocnici nebo si zavolat sanitku.

Mapotic čerpal při sestavování mapy z aktuální databáze lékáren Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Na webu ústavu je možné v databázi filtrovat lékárny podle mnoha různých kritérií.

Šéf Mapoticu Ivoš Gajdorus uvedl, že mapu nonstop lékáren sestavili proto, že jde o užitečnou službu, která může v klíčových okamžicích pomoci. Prý ale čekali, že lékáren bude mnohem víc a budou se nacházet v každém větším městě.

„Jejich nízký počet nás překvapil. Věříme, že i tak bude naše mapa užitečná a pomůže třeba zahájit diskusi o otevření nonstop lékáren v dalších městech, i když to bude asi hodně dané poptávkou a nabídkou,“ dodal Gajdorus.

Ilustrační foto
Liftago má nového investora. Chce expandovat i za hranice