K osudnému pádu došlo během prvního uvedení akrobatického čísla nazvaného Volta. Jednomu z akrobatů, Yannu Arnaudovi, vyklouzl po otočce z ruky popruh a ten se tvrdě zřítil na zem. Následně byl s těžkými zraněnými převezen do nemocnice, kde dnes zemřel.

LEGENDA. Z vystoupení Cirque du Soleil před dvěma lety v Praze.
Nulové riziko neexistuje, říká šéf Cirque du Soleil

Zkušený vzdušný akrobat Arnaud spolupracoval s Cirque du Soleil déle než patnáct let. Jen několik hodin před vystoupením zveřejnil Arnaud na sociální síti Instagram příspěvek, v němž uvedl, že „se těší na premiéru nového čísla“. To v předváděl s Pawlem Walczewskim, píše Daily Mail.

Mluvčí Cirque du Soleil předběžně vyloučil, že by během akrobatického čísla mohlo selhat vybavení. Přesnou příčinu Arnaudova pádu by však měli určit až vyšetřovatelé.

Nejedná se o první smrtelný úraz, k němuž došlo během představení slavného kanadského souboru Cirque du Soleil. V roce 2013 zemřela v Las Vegas 31letá francouzská akrobatka Sarah Gayardová-Guillotová, která se zřítila z přibližně patnácti metrové výšky.

Čínský národní cirkus v úterý večer v Brně uvede svoji novou akrobatickou show s názvem Grandhotel Hong Kong – Svět návštěvníka Říše středu.
Odvážná čísla akrobacie? V nové show Grandhotel Hong Kong