Královna si na svých brožích velice zakládá a údajně jich vlastní několik stovek. Pečlivě přitom volí, kterou brož při jaké příležitosti použije. Podle uživatelky Twitteru jménem Julie (@SamaruiKnitter) právě volbou šperků během Trumpovy návštěvy vysílala silné poselství.

Americký prezident Donald Trump a britská premiérka Theresa Mayová.
Donald Trump po kritice Mayové otočil. Vztahy našich zemí jsou silné, řekl

Už ve čtvrtek, kdy Donald Trump dorazil do Londýna, učinila přinejmenším kontroverzní krok, když si jako ozdobu při přijetí arcibiskupa z Canterbury a šejcha Ahmada Al-Tayeba zvolila brož ve tvaru zeleného listu, kterou dostala jako osobní dar od bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy a jeho manželky Michelle. Sám Trump přitom svého demokratického předchůdce dlouhodobě kritizuje.

Pro páteční odpolední čaj s Trumpem a jeho manželkou Melanií na hradě Windsor si připnula brož ve tvaru palmového listu, kterou v roce 2002 zdědila po své matce. Královna matka ji přitom měla na pohřbu jejího otce, předchozího krále Jiřího VI., což podle diskutujících plně vystihuje, co si Alžběta II. o Trumpovi myslí.

Proti Trumpovi se demonstrovalo i ve Skotsku.
Protesty proti Trumpovi se přesunuly do Skotska. V Londýně ho lidé podpořili

Do amerického prezidenta se strefila i v sobotu, kterou již Trump soukromě trávil ve svém golfovém resortu ve Skotsku, kde se připravoval na pondělí summit s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Na setkání s belgickým králem Philippem a jeho ženou Mathildou si připnula safírovou brož ve tvaru sněhové vločky. Tu dostala loni od kanadského lidu u příležitosti safírového jubilea, tedy 65 let od nástupu na trůn, během londýnských oslav 150 let kanadské konfederace. Podle diskutujících má v tomto případě připomenout, že Trump má velice napjaté vztahy s kanadským premiérem Justinem Trudeauem, se kterým válčí kvůli clům.

Vlákno pod původním tweetem, ve kterém přispěvatelka vyjádřila své prvotní postřehy, obsahuje více než 400 příspěvků. Bylo téměř 4200krát retweetováno a vysloužilo si přes 11 500 lajků. Daily Mail požádal o vyjádření Buckinghamský palác. Ten se však k těmto spekulacím nevyjádřil.

Slavnost k diamantovému výročí vlády královny Alžběty II.
Rekordmanka, cestovatelka i sběratelka. Taková je už 65 let královna Alžběta