"Zabil jsem čtyři lidi, jsem teď na cestě do Vídně," stálo prý ve vzkazu, který mladý muž napsal během cesty z Brna na vídeňské letiště, odkud pak odletěl do USA. O obsahu SMS dnes napsal rakouského bulvární server Krone.at s odvoláním na české vyšetřovatele.

"Naši čeští kolegové nás informovali, že Američan poslal SMS, v níž ohlásil, že chce do Rakouska," řekl serveru mluvčí Rakouského kriminálního úřadu (BK) Mario Hejl. K obsahu zprávy se ale nevyjádřil.

Oběťmi vraždy se stali ve středu manželé a jejich dva téměř dospělí synové, kteří bydleli v Brně-Ivanovicích. Kdy přesně zemřeli a jak, se neví. Dahlgren byl jejich příbuzný. Do Brna přijel počátkem května.

Svědci hovoří o tom, že Američan usmrtil blízké, u nichž asi dva týdny bydlel, nožem. Pak prý jejich těla odnesl do garáže, zabalil do textilií a vše zapálil. Policie se ale zatím k tomu nevyjádřila. Mladík pak odjel na letiště do Vídně.

Dahlgren byl zatčen ve čtvrtek na letišti ve Washingtonu. Soudkyně ho pak v pátek poslala do vazby. ČR se bude snažit o jeho vydání, v případě, že americké úřady žádosti vyhoví, hrozí muži u českého soudu až doživotní trest.