Podle zdroje agentury AP střely zasáhly letecké kryty a zničily místo, kde se skladovaly pohonné hmoty. Střely Tomahawk dokážou letět nízko a je obtížné zničit je prostředky protiletecké obrany. Rusko se podle tohoto zdroje teď bude snažit vylepšit syrské rakety země-vzduch, ale je to prý něco jako zavírat dveře stáje, když kůň už utekl.

Ruská armáda, která má v Sýrii své jednotky a letadla, oznámila, že její zbraně jsou protileteckou obranou dobře chráněny. Mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov řekl, že protiletecké systémy, jaké má Rusko v Sýrii, zaručují ochranu ruským letadlům na základně Hmímím v provincii Latákíja.

Útok ve Stockholmu
Do lidí ve Stockholmu najel náklaďák, čtyři mrtví.

Předtím Konašenkov prohlásil, že Rusko chce posílit protivzdušnou obranu syrské armády, především nejcitlivějších objektů. Podle mluvčího byl americký úder velmi slabý - základnu Šajrát zasáhlo jen 23 střel. Zasáhly jídelnu, radiolokátor a šest opravovaných letadel MiG-23. Dráhu letiště podle něj nezničily.

Podle senátora Viktora Ozerova, který předsedá brannému výboru, ruské základny v Sýrii chrání systémy protivzdušné obrany S-400 a S-300. Rusko má v zemi leteckou základnu Hmímím v provincii Latákíja a námořní základnu v přístavu Tartús.

Spojené státy zaútočily na Sýrii
USA zaútočily na Sýrii. Země hlásí civilní oběti