Podle deníku by na rozdíl od předchozích let měly být bezpečnostní kontroly u každého vstupu. Pracovníci bezpečnostních služeb tam prý budou prohlížet návštěvníkům zavazadla a nepustí na Tereziánskou louku nikoho s velkým batohem nebo s velkou taškou.

Pokud počet návštěvníků festivalu překročí bezpečnou mez, bezpečnostní služba podle Süddeutsche Zeitung uzavře v řádu minut vstupy na Tereziánskou louku mobilními ploty. Další lidi lačné piva na festival vpustí až poté, co dostatečné množství návštěvníků Oktoberfest opustí.

Potíže záchranných vozů

Bavorské úřady přistoupily k bezpečnostním opatřením ze dvou důvodů. Jedním z nich je zvýšené teroristické riziko, které v Německu panuje po loňských útocích v Paříži a letošním atentátu v Bruselu. Úřady také upozorňují, že v předchozích letech byla zejména o víkendech Tereziánská louka tak plná, že vozy záchranné služby měly potíže projet davem lidí. Pro příště se pořadatelé chtějí takového problému vyvarovat.

Oktoberfest je největší pivní slavností světa. Loni na něj zavítalo 5,9 milionu návštěvníků, kteří vypili 7,3 milionu litrů piva. Letošní ročník pivní slavnosti začne 17. září a pořadatelé věří, že po loňském propadu se návštěvnost zase zvedne nad šest milionů osob. Pomoct by k tomu měla i skutečnost, že díky státnímu svátku připadajícímu na pondělí 3. října bude festival o den delší než obvykle.