Podle státní zástupkyně z Tuzly vážila mladá žena 40 kilogramů a měla mnoho zranění po celém těle, informovala dnes agentura DPA.

Matka dívky se v minulosti vdala za muže z Bosny, ačkoli ten již měl bosenskou manželku. Němka svoji dceru, které se pravděpodobně jmenuje Karla, přenechala jejímu bosenskému otčímovi.

Bosenský pár dívku údajně osm let nutil k nejtěžší práci na poli, uvedlo státní zastupitelství. Její matka, která prý o všem věděla, ze strachu mlčela. Celou dobu žila v Německu a v Rakousku.

Agentura DPA napsala, že i když má Bosna za sebou krvavou občanskou válku z 90. let, zprávy o tom, jak krutě trýznitelé s dívkou zacházeli, místní média šokovaly.

Sousedé tvrdí, že dívka jedla krmivo pro prasata, aby nezemřela hlady. Její otčím proti ní prý štval psy. Údajně ji také vícero mužů pravidelně sexuálně zneužívalo, to se ale zatím podle prokuratury neprokázalo. Zato se potvrdily zprávy médií, že věznitelé s Karlou zacházeli jako s otrokyní, uvedla prokuratura.

Na její případ už dříve upozornil úřady jeden ze sousedů, dítě schované ve sklepě se ale nepodařilo najít. Teprve když se mu Karlu podařilo vyfotografovat, úřady zasáhly. Mladá žena byla nalezena v lese, kde se skryla před svým otčímem.

Dívka se nyní zotavuje v jednom domově pro ženy v Tuzle, její trýznitelé byli podle místních médií zatčeni.