„Chceme, aby Británie zůstala v reformované Evropské unii. Musí to být Evropská unie, která bude lépe fungovat pro všechny občany Evropy a také pro Británii. Bude to muset být Evropa, v níž nebudeme součástí stále integrovanější unie, jakou vy si přejete," řekl Osborne představitelům německé politiky a průmyslu. Podle něj je v britském zájmu, aby země, které stojí o hlubší integraci, byly úspěšné. Zároveň je ale třeba brát ohled na to, že Británie má odlišný přístup k propojování kontinentu, který vychází z jejích národních tradic.

Za jeden z klíčových bodů pro reformu EU označil Osborne omezení evropské regulace, která podle něj způsobuje ztrátu evropské konkurenceschop­nosti v globální ekonomice a vede k růstu nezaměstnanosti.

„Americké firmy mohou získat licenci a uvést své produkty na trh během dní. V Evropě to trvá týdny, někdy i měsíce," řekl britský ministr. Ocenil, že nynější Evropská komise omezila množství nových regulací, podle něj je ale třeba snížit i byrokratickou zátěž vyhlášek vydaných v minulosti.

Liberizace finančních pravidel

Osborne také vyzval k liberalizaci evropských pravidel v oblasti finančních služeb. „Některá z pravidel, která si Evropa sama stanovila, udělala z tohoto kontinentu méně konkurenceschopné místo pro podnikání ve finančnictví. A není v zájmu Británie, která je největším světovým finančním centrem, aby se finanční střediska přesouvala mimo Evropu," uvedl.

Podle britského ministra je třeba také napravit nerovnoprávnost mezi zeměmi eurozóny a státy s vlastní měnou. „Neusilujeme o právo veta nad rozhodnutími eurozóny. Musí ale platit, že když se eurozóna rozhodne více integrovat, nepoškodí to zájmy zemí stojících mimo euro," řekl Osborne. „Nikdy nesmí dojít k tomu, aby daňoví poplatníci zemí, jež nemají euro, museli nést náklady na podporu zemí v eurozóně," uvedl.

Osborne také vyzval k rychlejšímu postupu při schvalování smluv o volném obchodu se Spojenými státy, s Japonskem a s Čínou. Podle něj je také potřeba přijmout nová pravidla pro volný pohyb osob v EU, aby se z nynějšího systému nestala „svoboda vybrat si nejvelkorysejší sociální dávky".