„Manželé Bushovi jsou velice rádi, že jsou doma opět mezi svými a mezi přáteli a děkují všem lékařů a sestrám za vynikající péči," sdělil veřejnosti mluvčí Bushe staršího Jim McGrath. Dvaadevadesátiletý George Bush senior byl přijat do nemocnice v Houstonu 14. dubna kvůli přetrvávajícímu kašli. Lékaři mu diagnostikovali zápal plic.

otec a syn Bushovi
Dva Bushové na Twitteru: Hodně zdraví, táto

Bývalého amerického prezidenta v jeho pokročilém věku trápí především chronická bronchitida. Personál nemocnice však konstatoval, že dvoutýdenní pobyt exprezidentovi prospěl a může se doléčit doma. Kvůli zápalu plic byl bývalý politik hospitalizován 16 dní již letos v lednu.

Bývalý americký prezident George Bush starší.
George Bush starší je se zápalem plic na jednotce intenzivní péče

Ani chronická bronchitida prý nezabrání Bushovi staršímu, aby se se svou o rok mladší manželkou Barbarou na léto nepřesunuli do svého domova v Kennebunkport ve státě Maine, kde trávívají letní měsíce. V zimních měsících naopak přebývají právě v Houstonu.

Georeg Bush starší trpí formou Parkinsonovy choroby, musí se proto pohybovat na elektrickém skútru. Ani pokročilý věk a ani choroby mu však nebrání v náročnějších fyzických aktivitách. Své devadesátiny oslavil tandemovým padákovým seskokem, loni po svých 92. narozeninách strávil den na rybolovu na člunu.

George Bush byl 41. prezidentem USA v letech 1989 až 1993.

Zdroj: Youtube