Proces je obnoven po několikaměsíční pauze a koná se za zavřenými dveřmi. Po několika hodinách bylo řízení odročeno na pondělí.

Ze sanitky 83letého Mubaraka přinesli do soudní budovy na nosítkách. Pod tlakem protestů prezident odstoupil 11. února, proces s ním byl zahájen 3. srpna. Exprezident je kvůli zdravotním problémům zadržován ve vazbě ve vojenské nemocnici na předměstí Káhiry.

Podle obžaloby nechal Mubarak střílet do demonstrantů, kteří vyšli do ulic na začátku roku. Zásah bezpečnostních sil si tehdy vyžádal 850 mrtvých. Pokud bude usvědčen, hrozí Mubarakovi až trest smrti. Spolu s ním jsou za tytéž činy souzeni bývalý ministr vnitra Habíb Adlí a šest jeho poradců. Mubarak je navíc stejně jako jeho synové Alá a Gamál obviněn z korupce a zpronevěry.

Předchozí soudní stání se konalo v září a pak byl proces pozastaven kvůli údajné podjatosti předsedy soudu Ahmada Rifáta a dalších dvou soudců. O jejich výměnu požádali příbuzní obětí policejních zásahů ze začátku roku, ale jejich žádost byla odmítnuta.

Dnes Rifát vyslechl Mubarakovy obhájce, kteří tvrdili, že je jejich klient nevinný. Žádali také, aby bylo řízení rozšířeno na případy zabíjení, které následovalo i po Mubarakově odstoupení. To chce obhajoba využít jako důkaz neviny svého klienta. Od února při dalších demonstracích zemřelo na 100 lidí.

Ačkoli bylo dnešní stání spíš formalitou, k soudu bylo přivoláno 5000 policistů. Proces se konal v budově policejní akademie na káhirském předměstí. Přišla k ní protestovat skupina příbuzných lidí, kteří při demonstracích zemřeli. „Ten proces je fraška, je to stále stejná banda a je pořád u moci,“ volali přítomní. Vyzývali také k velké demonstraci, která by se měla konat 25. ledna, na nějž připadne první výročí zahájení revolty proti Mubarakovi. Kromě toho ale k akademii přišli i Mubarakovi stoupenci a ti volali: „Urážet Mubaraka znamená urážet slušné lidi.“