V říjnu jim soud v odvolacím řízení zvýšil tresty odnětí svobody, informovala agentura APA.

Série bankovních loupeží začala v prosinci 2011. Dnes odsouzený nejdřív přepadl společně se svou 43letou družkou peněžní ústav v Linci. Odnesli si 19.000 eur (zhruba 475.000 eur). Muž poté chtěl loupit dále, ale už se nechtěl ukazovat. Proto si na další přepadení najal dvojici Čechů - devětadvacetiletého muže, jenž byl už dříve trestaný, a 44letého muže, jenž měl do té doby prázdný trestní rejstřík.

Všichni tři se letos v únoru společně s ženou dnes odsouzeného podíleli na přepadení banky v Bad Leonfeldenu u české hranice. Odnesli si 21.600 eur. Dalších 13.990 eur pak vyloupili v březnu z banky v další příhraniční obci Rainbach. Použili přitom i samopal. Po třetí bankovní loupeži byli dopadeni.

Také komplicové dnes odsouzeného byli potrestáni několikaletými tresty. Zemský soud v Linci je poslal za mříže už koncem června. Vrchní zemský soud pak všem zvýšil trest o půldruhého roku, a tak mají strávit ve vězení 12, devět, potažmo 7,5 roku.

Dnes odsouzený muž se předchozího procesu neúčastnil, protože byl ve vydávací vazbě v Českých Budějovicích a po vydání do Rakouska byl souzen zvlášť.