"To si ze mě děláte srandu?!: Teroristické útoky jsou součástí života ve velkoměstech, říká londýnský starosta Sadiq Khan," napsal Trump mladší s odkazem na článek listu The Independent. Chování prezidentova syna tak mnozí lidé včetně britského poslance Wese Streetinga hodnotí jako ostudné.

Čtěte také: Iráčan ve školce: Fotky syna spojují s šířením islámu. Zneužili je, vadí matce

Zmíněný rozhovor s Khanem vznikl loni v září v době, kdy se chystal po třech bombových útocích v New Yorku a okolí sejít s newyorským starostou Billem De Blasiem. Khan deníku řekl, že po zmíněným útoku, který se obešel bez mrtvých, má bezesné noci. Rovněž prohlásil, že velká města po celém světě musí být na takovéto činy připravena. "Znamená to být ostražitý, mít policejní jednotky, které jsou v kontaktu s komunitami, znamená to připravené bezpečnostní služby i výměnu nápadů a nejlepší praxe," poznamenal tehdy Khan.

Portál BBC připomenul, že Khan i prezident Trump se vzájemně opakovaně kritizovali. Khan například v lednu hovořil o Trumpově chystaném zákazu vstupu muslimů do USA jako o ostudném a krutém a ještě během volební kampaně označil Trumpa za nevzdělaného, pokud jde o islám. Trump Khana v reakci na to vyzval k souboji v testu inteligence.

Čtěte také: Teroristé nás nezastraší, řekl Sobotka k londýnskému atentátu, Zeman vyčkává