Dívka žila s nemocnými prarodiči v chudé vesnici v provincii Kuej-čou, zatímco její rozvedený otec, jemuž byla svěřena do péče, pracoval ve městě. Že dívku prodal jako nevěstu, zjistila její matka, když se dceru vydala navštívit. Vše pak nahlásila policii.

Úřady už uzavřené manželství zrušily, protože dívka nedosáhla legálního věku pro sňatek. Nyní se jí snaží zajistit způsob, jak by mohla dokončit školu.

Tento příběh se ihned dostal na několik čínských internetových serverů, kde na něj uživatelé reagovali se směsicí hněvu a smutku. Podle některých je dívčin otec nelidský a nezaslouží si být rodičem.

Skutečností ale je, že v Číně žijí desítky milionů „opuštěných dětí", které jejich rodiče nechávají u starých příbuzných na venkově, zatímco sami odjíždějí za prací do měst, často značně vzdálených.

Na osud těchto dětí upozornil v listopadu loňského roku případ pěti chlapců, kteří se udusili v kontejneru, v němž si zapálili uhlí, aby se ohřáli. Také jejich rodiče odjeli za prací a chlapci v podstatě žili na ulici.