Obžaloba čítá čtyřnásobný únos a zadržování, neboť Amanda Berryová, jedna ze zadržovaných, v zajetí porodila únosci dívku. Soud také stanovil kauci v celkové výši osm milionů dolarů (takřka 160 milionů korun), nepředpokládá se ale, že by ji Castro byl schopen uhradit.

Další z vězněných Michelle Knightová, která jako jediná stále zůstává v nemocnici, policii sdělila, že pod pohrůžkou zabití musela pomáhat s porodem Berryové. Novorozená holčička se po domácím porodu dusila, Knightová jí proto poskytla dýchání z úst do úst.

Sama Knightová prý byla "nejméně pětkrát těhotná", ale Castro ji hladověním a bitím do břicha přivodil vždy potrat. Třetí vězněná, Gina DeJesusová, byla také znásilňována, svého možného těhotenství či potratu si údajně nikdy nevšimla.

Osvobozené ženy Castro držel ve špinavých sklepních místnostech svého domu, kde je znásilňoval, týral hladem, bil a poutal řetězy, občas je pustil do patra. Mimo dům se ocitly jen dvakrát, kdy směly v parukách do garáže.

Policie zveřejnila emotivní radiový záznam zásahu, ve kterém je na pozadí ženského pláče slyšet hlášení policisty, že vězněné ženy našli.
V médiích se dnes objevily výňatky z údajného Castrova dopisu. Ten napsal před devíti lety, když uvažoval o sebevraždě. Označil se v něm za závislého na sexu, který potřebuje pomoc. Zároveň se doznal k únosu trojici dívek s tím, že jim po své smrti odkáže majetek.

Spolu s Arielem Castrem zadržela policie i jeho dva bratry. Ti ale z únosu obviněni nebyli, protože vyšetřovatelé dospěli k závěru, že o něm a zajetí žen nevěděli. Před stejný soud ale předstoupili kvůli přestupku, na veřejnosti totiž neměli dostatečně ukrytou nádobu s alkoholem, napsal portál newstalk.ie. Jejich soudní řízení se konalo v jiný termín a se stáním Ariela Castra nesouviselo.