"Kdybyste byla prezidentkou a banky krachovaly, nechala byste je padnout?" tázal se Colbert. "Ano, ano, ano, ano," odvětila Clintonová. Neváhala by prý nechat zkrachovat i "příliš velké banky".

"Máme nyní zátěžové testy a já zavedu pro velké banky rizikové poplatky, pokud začnou riskovat," řekla Clintonová.
Americká vláda za krize v roce 2008 pomohla udržet při životě banky, které roky poskytovaly rizikové půjčky. Největší z nich označila za systémové důležité, které nelze nechat padnout, neboť by byla ohrožena celá finanční architektura. V USA již od roku 2010 platí nový zákon, který umožňuje trestat banky za nezodpovědné chování. Jeho navrhovateli byli demokratičtí zákonodárci Christopher Dodd a Barney Frank, podle nichž se zákon nazývá.

Nedávno Clintonová řekla, že hodlá také omezit vliv Wall Streetu tak, aby své moci nezneužíval. Bývalá první dáma a ministryně zahraničí chce například posílit mechanismus nazvaný podle bývalého šéfa centrální banky Paula Volckera. Bankám zakazuje provádět určité rizikové transakce, například obchodování na vlastní účet, pokud to ohrozí peníze vkladatelů.

Colbert se Clintonové také zeptal, proč vlastně kandiduje. Na to mu řekla, že chce dát lidem, zejména těm mladým, šanci "žít podle toho, čím je obdařil bůh". "Musíme dostat do centra naší politiky středí třídu. Bohatí musejí platit víc," prohlásila.