Průzkumu se zúčastnilo přes 2500 Němců v širokém věkovém pásmu od 14 do sta let. Podrobné výsledky zveřejnil lékařský časopis Deutsches Ärzteblatt.

Psychologové z Technické univerzity v Braunschweigu zdůraznili, že nejzajímavější jsou údaje pokud jde o prevenci a léčení přenosných chorob. Zatímco nákaza spojená s šířením viru HIV je už roky konstantní, stejně tak kapavka a chlamydie, na vzestupu jsou ale onemocnění syfilidou.

Výcvik prostějovské jednotky v Izraeli
Elitní čeští vojáci trénovali s Izraelci městský boj. V Malé Gaze

Co se týká antikoncepce, 51 procent žen v plodném věku používá antikoncepční tabletky. Ale 27 procent žen přiznalo, že antikoncepci zanedbává. Pět procent dotazovaných žen ochranné metody nepoužívá vůbec, protože se snaží přijít do jiného stavu.

A co fyzická láska s opačným, případně stejným pohlavím? 82 procent žen a 86 procent dotazovaných mužů se jednoznačně přihlásilo k heterosexualitě a pohlavně se stýkají jen s osobou opačného pohlaví. Svou sexuální orientaci označili jako výlučně heterosexuální. Pět procent mužů a osm procent žen ale přiznalo, že si v sexu rozumí s partnery stejného pohlaví.

Moussa Oukabir, jehož policie podezřívá z řízení dodávky použité při teroristickém útoku
Španělé zatkli čtvrtého podezřelého, řidič dodávky ale stále utíká

Více než polovina Němců potvrdila silný a trvalý vztah s jedním partnerem. Z této skupiny téměř čtyři pětiny nepoužívá při pohlavním styku kondom.

Co se týká techniky, téměř 90 procent mužů i žen dává přednost klasickému vaginálnímu spojení. Zhruba polovina dotazovaných praktikuje i orální styk (muži 56 procent, ženy 48 procent). Necelá pětina přiznala zkušenosti s análním stykem.

Nádrže ropné společnosti Rosněft
Čínská CEFC chce koupit podíl v ruském ropném gigantu Rosněft

Výzkumníci se zajímali i o mimopartnerský sex. Tady zjistili mimořádně kolísavé údaje. Ženy přiznaly sex s jiným než stálým přítelem v 15 až 26 procentech, muži připouštějí styk s jinou ženou od 17 do 32 procent.

Elektromobilitu nerozhýbal ani první ruský elektrický vůz Lada Elada
Elektromobily v Rusku? Absolutní nezájem

Většina z těch, kteří praktikovali náhodný sex, se následně nezajímala o možné následky. Jen jeden ze čtyř dotazovaných uvedl, že po sexu s cizí osobou navštívil lékaře, jestli se nenakazil.