Camilla měla narozeniny už minulé úterý, oslavnou party pro nejbližší příbuzné a přátele však pár pořádá ažv sobotu (21. 7.)večer. Ovce stály přibližně 600 liber (asi 25.000 Kč) a jsou vzácného druhu. Mají rozmnožit ovčí stádečko, které následník s manželkou již mají na své farmě v západoanglickém hrabství Gloucestershire.

"Princ a vévodkyně jsou vášniví milovníci přírody a znepokojuje je úbytek některých živočišných druhů v naší zemi," řekla listu jedna z Camilliných přítelkyň.

Oslava narozenin vévodkyně se koná na zámečku Highgrove a očekává se na ní "nejužší kruh" asi 200 hostí. Podle médií se zúčastní i Charlesův syn z prvního manželství princ William, který prý pozval i svou bývalou přítelkyni Kate Middlenonovou (oběma je 25 let). Jeho mladší bratr Harry přijít nemůže, slouží v armádě. Nedostaví se ani Charlesova matka, královna Alžběta II., není to však žádné vyjádření nepřízně, zdůraznil královský dvůr. Královna prý zaslala spolu se svým manželem princem Philipem oslavenkyni gratulaci s přáním všeho nejlepšího.

Seznam nákladných darů, které ke svým kulatým narozeninám Camilla dostává, ale vzbudil mezitím v britské veřejnosti určité rozladění, napsal The Daily Mail. "Je to provokativní," cituje list jeden z názorů. "Konec konců jde jen o narozeniny, a ne o svatbu," dodal.

Zdroje z královské rodiny ale zdůrazňují, že seznam darů je neoficiální a vznikl bez Camillina vědomí. Vévodkyně sama měla zájem spíš o příspěvky pro svou nadaci na boj proti osteoporóze, jejíž předsedkyní je.