Mezi demonstranty dnes byli Sadrovi stoupenci i lidé z dalších skupin, kteří jsou nespokojeni s politikou současné irácké vlády. Kabinet prezidenta Hajdara Abádího podle nich selhává, neprovádí reformy a rovněž není schopen zajistit bezpečnost obyvatel.

Demonstranti směřovali k budově parlamentu a k úřadu premiéra. Reportér agentury AP popsal, že viděl několik zraněných lidí, jeden z demonstrantů měl střelnou ránu na hlavě. Zprávy ze sociálních sítí o několika úmrtí úřady nepotvrdily.

Demonstranti se prý zdrželi v budově vlády několika hodin, ale armádě se podařilo situaci zklidnit. Demonstranti se pak začali ze zóny stahovat na náměstí Tahrír.

Sadrovi příznivci svými protesty vymáhají personální změny ve vládě, což má pomoci vyřešit korupci a zahájit potřebné reformy. Abádí nový kabinet navrhl, ale parlament ho zatím neschválil.

Sadr v prohlášení varoval bezpečnostní složky před násilným potlačováním „klidných a spontánních protestů". Sdělil, že poklidné demonstrace budou pokračovat a že „nikdo nemá právo tomu bránit". Dodal, že v případě násilného potlačování „bude revoluce pokračovat jinou formou". Vládu obvinil z „chladnokrevného vraždění".