Nedávno vzrušila Česko tragická havárie dívky v severních Čechách, která vysílala jízdu autem naživo na sociální síti. Teď mají podobnou oběť v Kalifornii ve Spojených státech. Osmnáctiletá Obdulia Sanchezová  při havárii způsobila smrt vlastní sestry, která s ní seděla v autě.

Dívky na videu, které se šíří přes sociální síť, natočily svou bezstarostnou jízdu a záhy i tragickou nehodu
Smrt v přímém přenosu: Video z divoké jízdy zachytilo umírání mladé dívky

Dívka nevypnula mobil ani po havárii, ti, kdo její natáčení sledovali, viděli vše "online", když Obdulia snímala i svou mrtvou sestru.

Obdulia Sanchez, live streaming and driving, kills her sister Jacqueline in an accident… put your phones away when you're driving :// pic.twitter.com/PEDpUjdbuw

Záběry z jízdy zachycují jak samotný okamžik havárie, tak následnou komunikaci mladé řidičky se sestrou. Obdulia mrtvou třese, omlouvá se a říká, že je připravena strávit zbytek života ve vězení. „To je to poslední, co jsem chtěla, aby se stalo… Buď v klidu, miláčku. Jestli nepřežiješ, je mi to líto,“ říká doslova teenagerka.

Instagram video of deadly crash allegedly filmed by driver Obdulia Sanchez https://t.co/UZirhK4qIv pic.twitter.com/9KeE0S8VNh

Úřady oznámily, že k neštěstí došlo asi 120 kilometrů severozápadně od města Fresno. Řidička nezvládla řízení a auto se převrátilo do pole a její čtrnáctiletá sestra Jacqueline při tom vypadla z auta ven.

V autě byla ještě další čtrnáctiletá dívka, seděla na zadním sedadle. Z havárie vyvázla s lehkým zraněním. Jak policie zjistila, bezpečnostní pásy měla zapnuté pouze Obdulia, její spolujezdkyně jely nepřipoutané.

Dívky na videu, které se šíří přes sociální síť, natočily svou bezstarostnou jízdu a záhy i tragickou nehodu
Smrt v přímém přenosu: Video z divoké jízdy zachytilo dívčino umírání

Otec mrtvé dívky i její starší sestry Nicandro Sanchez řekl místní televizní stanici, že přímý přenos své dcery viděl a doufal, že šlo jen o nehodu a že se nic nestalo. Se svou dcerou nemluvil, ale věří, že dcera netušila, proč k havárii došlo. „Cítí se určitě zle, ale taky zabila vlastní sestru,“ řekl otec obou dívek. Připomněl, že jeho dcery neměly snadné dětství a starší z dívek maturovala na střední škole. Údajně byla po dohledem sociální služby.

Obdulia byla po havárii zatčena a skončila ve vězení pro podezření z řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu a zabití. Propuštěna by mohla být na kauci 300 tisíc dolarů.

Havárie autobusu v Indii
V Indii se zřítil autobus do rokle, nejméně třicet mrtvých

Video její tragické jízdy koluje na internetu, lidé se domnívají, že by ho mělo vidět co nejvíc diváků, aby je chování osmnáctileté dívky varovalo. Někteří nazývají Obdulii "vraždícím monstrem". Jiní považují šíření záběrů za projev neúctxy k rodině Sanchezových.

Rob Carroll, náměstek prokurátora, který případ vyšetřuje, řekl, že video ještě neviděl. Očekává, že to ale bude klíčový důkaz. „Alkohol a jízda autem jsou špatná volba,“ řekl.

Nejsmutnější na celé záležitosti je to, že mrtvá Jacqueline měla v neděli slavit své patnácté narozeniny a místo toho bude její pohřeb.

První soudní jednání v tomto případě je nahlášeno na zítřek.

Ilustrační foto
Češi tráví na internetu nejvíc času googlováním, sociální sítě jsou až třetí