IAU už připravila seznam prvních 260 exoplanetárních systému (soustav mimo naši sluneční) tvořených hvězdou a jednou až pěti planetami. Seznam, který obsahuje různé specifikace příslušné hvězdy a jejích oběžnic, je už umístěn na webu NameExoWorlds.org.

V září unie, která je pojmenováváním nebeských těles pověřena, zahájí registraci astronomických společností a nevýdělečných organizací, které se astronomií zabývají. Tyto společnosti a organizace nejprve v říjnu zúží výběr pro pojmenování na 20 až 30 soustav a v prosinci pak navrhnou jejich „civilní označení".

V březnu příštího roku pak IAU široké veřejnosti umožní hlasovat o navržených jménech hvězd a exoplanet. V červenci téhož roku unie hlasování prověří a potvrdí a hned následující měsíc jeho výsledky oznámí. Má se tak stát během 29. generálního shromáždění unie, které se bude konat od 3. do 14. srpna v Honolulu.

„Soutěž" má i svá pravidla. Navrhovat se smějí jména s nejvýše 16 písmeny, nejlépe jednoslovná. Nesmějí být urážlivá ani podobná stávajícím názvům kosmických těles. Schválena nebudou jména zvířecích miláčků či žijících lidí ani komerční označení. Neuspějí jména či názvy osob, míst a událostí spojených s politickými, vojenskými nebo náboženskými událostmi.

Po zvolení nových jmen ovšem zůstanou v platnosti dosavadní odborná označení vesmírných těles.