Na úvod je třeba uvést, že prestižní americký deník The Washington Post, vlastněný Jeffem Bezosem, není fanouškem Donalda Trumpa. S oblibou připomíná přešlapy tohoto kandidáta, který je v amerických médiích citován v mnohem větší míře, než je tomu u jeho protikandidátky Hillary Clintonové.

250 mil. USD

Za tuto sumu koupil v roce 2013 Jeff Bezos, zakladatel Amazonu, deník od rodiny Grahamů. Zdroj: Washington Business Journal

List si vybral několik nepodložených tvrzení, které Trump rád opakuje, i když nebyly prokázány jako pravdivé. Využil k tomu příležitosti, kdy Trump vzal zpět svá slova o tom, že se současný prezident Barack Obama nenarodil ve Spojených státech. V oficiálním životopisu má Obama uvedeno místo narození Honolulu na Havaji.

Obama nechodil na Colombia University. Trump naznačil, že Obama na univerzitu nechodil. Dokonce jednou nabídl během svého vystoupení pět milionů dolarů na charitu, pokud by Obama zveřejnil své vysokoškolské záznamy, které by odhalily jeho místo narození.

„Náš současný prezident přišel odnikud, přišel odnikud," opakoval Trump v roce 2011. Podle něj lidé, kteří s ním měli chodit na univerzitu, jej nikdy neviděli. „To je šílené," dodal tehdy současný republikánský kandidát.

Náš současný prezident přišel odnikud, přišel odnikud.

Kontroly daní, protože jsem křesťan. Trumpův oblíbený výrok o tom, že byl kontrolován kvůli svým daním jen proto, že je věřící křesťan. Letos v únoru řekl, že je kontrolován úřadem IRS (Internal Revenue Service) na základě svého vyznání.

„Možná (jsem kontrolován) kvůli tomu, že jsem křesťan. Mám silný pocit, že se jedná o zaujatost," řekl na adresu daňového úřadu Trump v CNN. Podle něj je na pováženou, že je rok co rok podroben kontrole. „Zatímco ostatní lidé, kteří jsou velmi bohatí, nikdy nebyli kontrolováni," postěžoval si.

VIDEO: Trump si stěžuje na daňové kontroly

Zdroj: Youtube

Zdroj: youtube.com

Smrt Vincenta Fostera. Sebevražda bývalého poradce Bílého domu Vince Fostera je dlouhá léta předmětem konspiračních teorií na sociálních sítích. Trump se k nim připojuje. „Měl důvěrnou znalost o tom, co se děje," řekl v květnu pro Washington Post.

Foster byl napojen na Billa Clintona, manžela současné prezidentské protikandidátky Clintonové. Podle oficiálního vyšetřování spáchal sebevraždu v roce 1993, půl roku poté, co začal pracovat pro Bílý dům. S Clintonovými se znal z Arkansasu.

Smrt Antonina Scalii. Antonin Scalia byl soudcem Nejvyššího soudu. V únoru byla oznámena jeho smrt. Trump uvedl, že to je součástí nekalé hry.
„Je to příšerné téma. Říkají, že nalezli polštář na jeho tváři, což je velmi neobvyklé místo pro nalezení polštáře. Nemohu vám dát odpověď. Přitom víte, že většinou mám rád dávat odpovědi," řekl Trump rozhlasovému moderátorovi Michaelu Savageovi.

Říkají, že nalezli polštář na jeho tváři, což je velmi neobvyklé místo pro nalezení polštáře.

Otec Teda Cruze byl napojen na atentát JFK. V květnu Trump naznačil, že otec jeho protikandidáta v republikánských primárkách, senátora Teda Cruze, byl zapojen do atentátu na Johna F. Kennedyho a měl vazbu na střelce Lee Herveyho Oswalda.

Senátor Cruz označil Trumpa jako patologického lháře. Prostořeký realitní magnát se odvolával na informace bulvárního týdeníku National Enquirer, který podporoval jeho kandidaturu.

VIDEO: Donald Trump hovoří o propojení otce Teda Cruze na Lee Herveyho Oswalda

Zdroj: Youtube

Zdroj: youtube.com

Očkování vede k autismu. Trump během předvolebních debat způsobil rozruch svými slovy o tom, že očkování dětí vede k jejich autismu. „Dítě, krásné dítě, jde na očkování, vrátí se. A za týden dostane horečku. Velmi těžce onemocní. A stane se z něj autista," prohlásil newyorský rodák. Dodal, že je třeba děti očkovat menšími dávkami po delší časové období.

Muslimové v New Jersey slavili pád dvojčat. Trump měl být svědkem toho, jak v New Jersey oslavovala tisícovka Muslimů pád Obchodního světového centra (WTC). Přitom v žádných médiích nebyl tento případ zdokumentován.

„Na druhé straně v New Jersey, kde žije početná arabská komunita, slavili lidé pád WTC," řekl loni v listopadu Trump ve zprávách televize ABC.

Byl napaden Islámským státem. Trump opakovaně uvedl, že byl napaden příslušníkem Islámského státu (IS). Jednalo se o incident ve městě Dayton ve státě Ohio.

Vyšetřování ale vyloučilo, že muž byl spojen s takzvaným Islámským státem. Na internetu pouze kolovalo podvržené video o jeho napojení na IS. I po zveřejnění výsledků vyšetřování Trump opakoval, že se stal cílem útoku IS.

Změna klimatu je podvrh. Trump před lety prohlásil, že diskutovaná změna klimatu je podvrhem Číňanů.
Během tohoto roku vzal své prohlášení zpět s tím, že to byla legrace. Původně prezidentský kandidát tvrdil, že koncept globálního oteplování byl vytvořen Čínou, aby američtí výrobci nebyli schopni konkurovat čínským firmám.

Obama podplatil vyšetřování Trump University. Prezident Barack Obama měl podle Trumpa podplatit státního zástupce v New Yorku, aby vyšetřoval organizaci Trump University. „Státní zástupce se setkal s Obamou ve městě Syracuse (ve státě New York)," řekl podle Huffington Post. „Následujícího dne mě bude žalovat." Podle Trumpa byl státní zástupce podplacen 15 tisíci dolary nejmenovanou právní kanceláří z Kalifornie.