Skupinka teenagerů se vydala na koleje ve východní části Dillí, a na focení si vypůjčili i profesionální fotoaparát. Během fotografování si všimli, že se k nim blíží vlak, proto uskočili stranou - dva ale uhnuli na kolej, po které zrovna z protisměru přijížděla jiná souprava, která je srazila.

Čtěte také: Turisté v Hallstattu dělali selfíčka při pohřbech, kostel najal vyhazovače

Podle statistik zveřejněných v loňském roce je Indie zemí s nejvyšším počtem zaznamenaných smrtelných nehod při pořizování selfie, tedy fotografie sebe sama. Od března 2014 bylo v Indii zaznamenáno 127 takových úmrtí.

Při snaze pořídit si vlastní fotografii zemřelo v Indii víc lidí než za stejné období ve zbytku světa, zjistila studie americké Carnegie-Mellonovy univerzity a indického informačního ústavu Indraprastha.

Krom tří studentů, kteří stejně jako nejnovější oběti v Dillí zahynuli, když se chtěli vyfotit před přijíždějícím vlakem, se jiný student zabil, když se pod ním ulomil okraj útesu, na němž stál. Mladík se tak zřítil do 18 metrů hluboké strže.

Japonský turista si zlomil vaz, když spadl ze schodů Tádž Mahalu. Uklouzl při pořizování selfie. Sedm lidí se utopilo, když pózováním před fotoaparátem v chytrém telefonu příliš zatížili okraj lodi, jež se s nimi převrátila.

Čtěte také: Indie drží rekord v počtu úmrtí při pořizování selfie