Rebecca skočila z rampy v opuštěné cementárně nedaleko domu svých rodičů ve městě Lakeland, uvedl úřad šerifa okrsku Polk. Její smrt je další ze série sílícího fenoménu mladých lidí, kteří si berou vlastní život, protože se stali terčem krutých útoků online prostřednictvím aplikací pro posílání textových a fotografických vzkazů.

Spor o chlapce

Do šikanování Sedwickové se zapojilo více než deset dívek a příčinou byl spor o chlapce, se kterým Rebecca nějakou dobu údajně chodila. Její matka novinářům řekla, že dcera dostávala takové vzkazy, jako: „Jsi hnusná", „Ty jsi ještě naživu?" a „Jdi se zabít". Dívka byla podle úřadu šerifa na sociálních sítích „naprosto terorizována".

Situace se vyostřila do té míry, že matka vzala dceru ze školy, přihlásila ji do jiné a zrušila její účet na Facebooku. Zdálo se, že se vše obrací k lepšímu a Rebecca v nové škole pookřála. Ale tajně se přihlásila k novým aplikacím včetně telefonního posílání zpráv nazvaného Kik Messenger a šikana začala nanovo. V den, kdy se rozhodla spáchat sebevraždu, změnila svou přezdívku v aplikaci Kik Messenger na „Ta mrtvá holka".