Mursí se zúčastnil poledních modliteb v mešitě při univerzitě Al-Azhar a ke shromáždění má promluvit kolem 18:00 SELČ. Před ním se na pódiu střídají řečníci, kteří kritizují rozpuštění parlamentu a žádají, aby se armáda vzdala znovu přisvojených pravomocí. Vojsko Egypt vedlo od loňska, kdy odstoupil bývalý prezident Husní Mubarak. Po prezidentských volbách mělo moc předat civilistům.

Protest, který má na Tahríru shromáždit až milion lidí, se koná pod heslem Předejte moc! Organizátoři chtějí docílit zrušení rozhodnutí ústavního soud, podle něhož byla část poslanců zvolena v rozporu se zákonem. Armáda proto parlament rozpustila a část jeho pravomocí převzala a zároveň omezila i pravomoci prezidenta. Protesty mají pokračovat poklidnými shromážděními až do odvolání soudního rozhodnutí.

„Mursí je prezidentem republiky," volal dnes dav mávající státními vlajkami s portrétem nově zvolené hlavy státu. „Celá revoluce, nebo nic. Pryč s vojenskou vládou!" volali demonstranti. „Souhlasíme s rozpuštěním parlamentu?" rozvášňovali mluvčí dav, který odpovídal sborovým „Ne!"

Mursí měl původně složit přísahu před parlamentem, ale vzhledem k situaci ji složí v sobotu dopoledne před ústavním soudem.