Podle svědků britští fanoušci vyšli na Hlavní náměstí v Madridu a skandovali „Gibraltar je náš".

Novinář BBC Phil Mackie potvrdil, že policie k vyklizení náměstí použila obušky. „Bylo tam pár lidí, kteří chtěli pravděpodobně vyprovokovat policii. Ta ale zaútočila na všechny", uvedl svědek události.

Zdroj: Youtube

„Viděl jsem lidi s dětmi a jednoho sedmdesátiletého muže, kteří stáli v cestě policii, která měla v rukou obušky. Dav skandoval, pak se ale ztišil a nastala panika. Zazněla rána a pak s obrovskou rychlostí na přelidněné náměstí přijela policejní dodávka s těžkooděnci." uvedl reportér Owynn Palmer-Atkin pro Rádio BBC Leicester.

Gary Lineker, fanoušek a bývalý hráč Leicester City twittoval: „Viděl jsem, jak se někteří fanoušci v Madridu chovají hrubě. Těch pár idiotů pokazilo jméno většině fanoušků, kteří se chovali slušně. Odporné."

Gibraltar, ilustrační foto
S brexitem se znovu otevírá postavení Gibraltaru, EU chce souhlas Španělska

Střety začaly již v úterý v noci

Střety police s fanoušky začaly už v úterý v noci. Na twitteru se začaly objevovat videa, jak policie zasahuje proti několika lidem. Například fanoušek Phil Mackie sdílel video, ve kterém natočil podle něj „nevyprovokovaný útok na fanoušky".

Byl svědkem události, kdy fanoušci šli v noci městem a policie tři z nich přitlačila obušky k zemi a naložila do dodávky.

Podle police fanoušci také napadli šest policejních důstojníků. Osm fanoušků zatím zůstává ve vazbě, za to, že „dělali nepořádek". V úterý půjdou před soud.

Mladí hokejisté Minsku vybojovali ve čtvrtém turnaji v Mostě stříbrné medaile.
Kdo měl ruce, ten se pral. V hromadné bitce dostal „naloženo" i rozhodčí