Anonymous podle svého sdělení na Twitteru na web zaútočili na protest proti „drakonickým návrhům sledování“ elektronické pošty. Podle jiné zprávy bylo však důvodem vydání několika britských občanů do USA.

Další zprávy na Twitteru uváděly, že v rámci stejného protestu byl terčem útoku i web kanceláře britského premiéra. Mluvčí úřadu to popřel, podle BBC byl ale přístup na stránku kanceláře nějakou dobu pomalý.

Britské ministerstvo vnitra tento týden oznámilo, že hodlá přijmout právní úpravu týkající se opatření pro sledování e-mailů. Podle činitelů jde o nutný krok v rámci boje s kriminalitou a terorismem. Kritici tvrdí, že jde o narušení soukromí.

Podle tweetů citovaných na serveru guardian.co.uk chtěli počítačoví piráti akcí podpořit tři osoby, kterým kvůli obvinění z hackerství hrozí vydání do USA. Jeden z nich by v USA mohl být odsouzen až k 60 letům vězení.

Anonymous pronikli v tomto týdnu na stovky čínských oficiálních stránek a změnili jejich obsah. Hackeři je napadají na protest proti tomu, že Peking podle nich prosazuje cenzuru internetu. V pátek sdružení pohrozilo dalšími útoky proti čínským webům.