„Máme stejný postoj v tom, aby zemím, které o to žádají, jako jsou Gruzie a Moldavsko, bylo umožněno přidružení (k EU)" řekl Hollande po jednání s Gašparovičem. Dodal, že podobnou perspektivu sblížení s EU by měly dostat i balkánské země.

Francouzský prezident se vyhnul komentáři k tomu, zda je Ukrajina připravena na podpis asociační smlouvy s EU na listopadovém summitu Východního partnerství ve Vilniusu. „Pracujeme na tom, abychom za jistých podmínek dosáhly určitých výsledků," řekl. Ukrajina má sice zájem navzdory výhradám Ruska asociační dohodu podepsat, musí ale splnit některé podmínky, včetně vyřešení osudu vězněné expremiérky Julije Tymošenkové.

Hollande je prvním francouzským prezidentem, který navštívil Slovensko od jeho vzniku v roce 1993. Během návštěvy hlavy francouzského státu byl v Bratislavě na další roky podepsán plán francouzsko-slovenského strategického partnerství, který se týká spolupráce mezi oběma zeměmi ve vícero oblastech včetně hospodářství a kultury. Slovensko a Francii spojuje také důraz na využívaní jaderné energie na výrobu elektřiny.