Na dráhu vyšší o 7,7 kilometru měla ISS vynést evropská nákladní loď ATV-3, která je připojena k parkovacímu modulu Zvezda. Podle Interfaxu však motory pracovaly o 11 minut kratší dobu, než bylo stanoveno. Stanici se proto podařilo dopravit jen na dráhu o pět kilometrů vyšší oproti té dosavadní.

Státní agentura ITAR-TASS naproti tomu oznámila, že manévr proběhl úspěšně. ISS se podle ní dostala na novou oběžnou dráhu „blízkou předpokládané". Operace proběhla v automatickém režimu a podle mluvčího kosmické agentury Roskosmos Alexeje Kuzněcova zcela podle plánu.

Podle moskevského rozhlasu se manévr uskutečnil mimo viditelnost ruských radarů. Příčiny nepovedené operace se zjišťují a opravná korekce oběžné dráhy má proběhnout v pátek.

Na ISS jsou nyní ruští kosmonauti Gennadij Padalka, Sergej Revin a Jurij Malenčenko, američtí austronauti Joseph Acaba a Sunita Williamsová a Japonec Akihiko Hošide. Padalka, Revin a Hošide mají ISS opustit 17. září, příští posádka má přiletět 15. října. Budou ji tvořit Rusové Oleg Novickij a Jevgenij Tarelkin a Američan Kevin Ford.