Trumpova dcera Ivanka se zapojila do jedné z panelových diskusí na téma „Inspirující ženy: Zvyšování podílu žen v podnikání". Partnerkami do debaty jí byly Angela Merkelová, šéfka Mezinárodního měnového fondu Christina Lagardová či nizozemská královna Maxima. Nevole publika se Trumpové dostalo pokaždé, když obhajovala politiku svého otce. Ozývalo se hlasité syčení, hučení i pískot. 

Ivanka Trumpová (vlevo) s Christine Lagardeovou, šéfkou Mezinárodního měnového fondu a německou kancléřkou Angelou Merkelovou
Trump vyslal dceru Ivanku do světa. Setkala se s Merkelovou

Rozruch též přinesla Ivančina slova na téma "můj otec je člověk rozhodnutý napomoci ženám k plné rovnoprávnosti. Rovněž do své administrativy přijal mnoho žen". V čerstvé paměti jsou ovšem Trumpovy sexistické a machistické výroky během volební kampaně, včetně toho, že moderátorku jedné z debat počastoval poznatkem: "nejspíš má své dny". 

Ivanka Trumpová, dcera republikánského prezidentského favorita Donalda Trumpa a jeho někdejší české manželky Ivany, musí stáhnout svou kolekci šátků, které kvůli přílišné hořlavosti ohrožují zákazníky.
Ivanka Trumpová bude oficiálně pracovat pro Bílý dům. Zadarmo

Některé západní politiky ale zaujal jiný aspekt Ivančiny mise. "Jsem snad jediný, komu hlava neber, že by měla dělat kancléřka Merkelová politiku s někým, jako je dcera Donalda Trumpa?" ptá se nejen německý europoslanec Lars Klingbeil.

Jiří Včelař Kotas
Chtěl být prezidentem, teď má na krku mezinárodní zatykač

Ivanka Trumpová je neplacenou zaměstnankyní Bílého domu a má v prezidentském sídle ve Washingtu vlastní pracovnu. Během prezidentské kampaně vydatně podporovala otce a zmírňovala jeho agresivní tvář.

Zdroj: Youtube