Pivovar navařil 20 litrů „biblického piva". Použil na něj pšenici, o které genetici z univerzity v Tel Avivu tvrdí, že je to odrůda používaná ve Svaté zemi pro přípravu piva před dvěma tisíci lety. Pivo bylo vyrobeno z pěti kilogramů obilí darovaného univerzitou, a z dalších surovin, včetně chmele, kvasnic a vody. V chuti je cítit náznak medu a bobulí a má tři procent alkoholu.

Většinu produkce, která je výsledkem šestiměsíčního experimentu, zkonzumoval majitel pivovaru Itai Gutman a jeho přátelé. Zůstává jen jedna láhev a pivovar nemá v plánu vařit další.

„Byli jsme zvědaví, zda budeme schopni přijít s prvním ‚biblickým' pivem," říká Gutman, jehož oceňovaný pivovar v současnosti nabízí pět značek piva. „Opravdu to není taková chuť, jaká je nyní v kurzu."

V biblických textech je často zmiňováno víno, Ježíš a jeho učedníci však zřejmě znali i pivo. Podle židovského muzea v Mnichově pivo přinesli starověcí Izraelité z Egypta.