Raketa byla zneškodněna ve vzduchu a letectvo pak bombardovalo místo, odkud byla vypálena.

Saúdská Arábie vede arabskou koalici, která bojuje proti jemenským šíitským povstalcům od loňska na straně jemenské vlády. V bojích přišlo o život přes 6000 lidí a 2,5 milionu Jemenců kvůli nim odešlo z domovů.

Šíité v roce 2014 obsadili Saná a potom další oblasti na západě a jihu země. V dubnu v Kuvajtu začaly pod záštitou OSN mírové rozhovory, které zatím nepřinesly zásadní výsledek. Několikrát byly kvůli porušení příměří přerušeny.

Saúdskoarabský ministr zahraničí Ádil Džubajr, jehož dnes citovala agentura Reuters, řekl, že doufá, že raketový incident příměří neohrozí a že rozhovory pokročí. "Království se dohodlo na zklidnění situace na hranici. Čas od času je příměří porušeno nebo nastane klid. Musíme usilovat o politické vyřešení," řekl.

Jinou raketu saúdskoarabská armáda zneškodnila za letu 9. května. Velení arabské koalice podle SPA oznámilo, že "budou-li šíité a jejich spojenci porušovat příměří a útočit na území království, přinutí to koalici přehodnotit udržitelnost politiky zdrženlivosti".

Podle jemenských vládních zdrojů se bojuje na několika místech v Jemenu a za minulých 24 hodin tam zemřelo 38 lidí. Střety jsou hlášeny z jižní provincie Šabva i z východojemenského Maríbu. Při nedělních bojích přišlo v Šabvě o život 48 lidí, mezi nimiž byl jemenský novinář Abdalláh Azízán, který informoval přímo z bojiště.