Cygnus je bez lidské posádky a k orbitální stanici dopravil přibližně 2,4 tuny potravin a zásob pro šestičlenný tým, technického vybavení a potřeb k vědeckým experimentům. Odstaroval již v pondělí, ale k cíli dorazil až dnes, protože čekal na oběžné dráze, až se s ISS v pátek spojí ruská loď Sojuz. Na její palubě byli noví tři členové šestičlenné posádky stanice.

Na oběžnou dráhu vynesla nákladní modul Cygnus rovněž nepilotovaná raketa Antares 18. října z kosmodromu na ostrově Wallops Island v americkém státě Virginie. Šlo o první start z tohoto místa po předloňské explozi stejného typu nosné rakety společnosti Orbital ATK. To byla první nehoda od okamžiku, kdy si NASA začala najímá soukromé firmy na přepravu nákladů k ISS.

Mezinárodní vesmírná stanice, jejíž hodnota je 100 miliard dolarů (2,2 bilionu korun), vznikla v listopadu 1998 vynesením ruského modulu Zarja na oběžnou dráhu. Kromě ruských a amerických modulů je ke stanici připojen evropský laboratorní modul Columbus a japonský laboratorní modul Kibó. Na provozu a využívání ISS se podílí řada zemí. Životnost této vesmírné laboratoře 400 kilometrů nad zemským povrchem byla zatím stanovena do roku 2024.