Maďarské ministerstvo vnitra v sobotu večer podle agentury AFP informovalo, že kvůli ledovce zakázalo provoz vozidel nad 7,5 tuny v župách Somogy, Zala, Fejér a Tolna na jihozápadě a ve střední části země. Maďarsko rovněž zakázalo vjezd na své území nákladní vozy nad 7,5 tuny směrem z Rakouska, uvedla AFP, zatímco ledovka výrazně zpomalovala dopravu v Budapešti. Do odvolání úřady uzavřely pro těžké kamiony přechody se Slovenskem Rajka-Čunovo a Vámosszabadi-Medveďov.

Na Slovensku byly největší problémy na silnicích druhé a třetí třídy. Podle portálu zjazdnost.sk nyní čelí řidiči nejvážnějším komplikacím v horách severně od Banské Bystrice. U Trnavy po smyku narazil mikrobus s osmi cestujícími do billboardu, kromě šesti dětí utrpěl zranění i jeden dospělý. Nikdo ze zraněných není v ohrožení života.

S rozmary zimního počasí se v těchto dnech potýká několik evropských zemí. Na dálnici spojující Bělehrad se srbsko-maďarskou hranicí kvůli sněhu uvízla od pátku ve vozidlech více než tisícovka lidí. Sněhová kalamita v sobotu opět trápila také jih Rakouska, její následky jsou ale patrné i dnes.