Kiska v neděli složí slib, absolvuje modlitbu Te Deum v dómu sv. Martina a převezme úřad. V zahradě prezidentského paláce pak bude podávat oběd lidem bez domova, seniorům a odchovancům dětských domovů.

„Otevřu prezidentský úřad lidem, kteří potřebují pomoc nás všech. A alespoň takto symbolicky chci už první den ukázat, že pro mě budou při výkonu funkce prezidenta prioritou," zdůraznil Kiska.

Kiska už v roce 2006 založil neziskovou organizaci Dobrý anděl, která pomáhá rodinám s dětmi v těžkých životních situacích.

Na nedělní slavnostní recepci pozval nastupující prezident kromě představitelů státních orgánů, diplomatického sboru nebo církví také hosty, kteří reprezentují úspěšné slovenské firmy, dobročinné a nevládní organizace nebo zdravotníky a celosvětově úspěšné studenty.

„Složení pozvaných hostů představuje to, proč jsem vstupoval do politiky. Pozval jsem lidi, kteří pomáhají druhým, i lidi, kteří sami potřebovali pomoc," řekl Kiska. Dodal, že s těmito lidmi se v úřadě hodlá setkávat častěji.