Fotografie pomocí dronů pravděpodobně pořídil někdo z místních obyvatel. Na snímcích vidět areál, ve kterém se nachází tanky, bojová vozidla pěchoty (BVP), a také nepovolená střelnice. Slovenský deník Pravda uvádí, že zde mají procházet výcvikem i takzvaní Slovenští branci. Což je militantně orientovaná skupina, jejíž příslušníci pravidelně cvičí se zbraněmi a mají hodnosti. 

Bezpečnostní analytik Jaroslav Naď pro slovenský deník Pravda uvedl, že klub Nočních vlků vnímá jako bezpečnostní hrozbu. „Je to paravojenská skupina aktivní na Krymu i východě Ukrajiny. Verbují členy, kteří potom odcházejí bojovat na tato území," řekl. Podle něj mají také kriminální aktivity jsou přitom oficiálně placení ruskou vládou, od které dostávají desítky milionů eur ročně. "Jejich činnost spočívá v propagandě a dalších aktivitách, které jsou za hranou zákonnosti," doplnil Naď.

Objekt je prý v územním plánu vedený jako zemědělsko-hospodářská výroba. Podle slovenského serveru Topky.sk se jedná o areál bývalé inseminační stanice, který leží dva kilometry od obce Dolní Krupá. Ten se podle místních obyvatel předělává už od roku 2016. Kvůli maskáčovém nátěru se areál podobá vojenské základně. Z několika stran jej chrání ostnatý drát a nad vchody jsou umístěné bezpečnostní kamery. Nápis, který by naznačoval, že jde o centrálu Nočních vlků, zde však prý nenajdete. Redaktoři serveru se také pokusili do objektu nahlédnout, záhy je však objevil muž, který se je prý snažil vyfotografovat. 

Otevření "evropského štábu" Nočních vlků na západě Slovenska se uskutečnilo už 23. června a zúčastnil se ho zástupce ruského velvyslanectví na Slovensku. Ruský velvyslanec se totiž v minulosti opakovaně s motorkáři setkal při jejich cestě přes Bratislavu. Slovenské ministerstvo zahraničí také tehdy vyslovilo znepokojení nad snahami klubu usadit se v zemi.

„Snahy tohoto klubu o etablování na Slovensku vnímáme se znepokojením. Názory, které šíří někteří jeho členové, považujeme za škodlivé, zvláště pokud jde o teze hraničící s revanšismem a přepisováním historie,“ řekl pro slovenský list Pravda mluvčí slovenského ministerstva zahraničí Petera Suska. Podle něj je nutné aktivity členů pozorně monitorovat a vyhodnocovat. Konkrétní postup vůči takovýmto skupinám však patří do působnosti ministerstva vnitra.

Ruští motorkáři z klubu Noční vlci uctili v Praze sovětské vojáky. Jaroslav Foldyna se hádal s protestujícími.
Foldyna se postrkoval na akci Nočních vlků. Hamáček žádá omluvu

Rezort je také podle informací serveru Topky.sk připraven konat. „Doposud jsme v této souvislosti nezaznamenali žádné výtržnosti či protizákonné jednání. Pokud by se tak stalo, policie samozřejmě zakročí,“ uvedlo ministerstvo.

Nadšení z pobočky Nočních vlků nejsou ani místní obyvatelé. Problém mají někteří i s jejich původem. „Ať jsou do p***!“ vyjádřil na adresu jezdců jeden z domácich. „Nějací bolševici tu nemají co dělat," řekl pro server.

Někteří však s jezdci problém nemají. Podle nich členové klubu zatím nedělali žádný hluk ani nevznikly žádné nepříjemnosti. "Měli tu už oslavu a byli slušní," uvedl jeden z obyvatelů sousední bytovky.

Noční vlci každoročně organizují přejezdy evropskými státy včetně Česka u příležitosti výročí druhé světové války a mají blízký vztah právě s Putinem, který dokonce navštěvuje jejich akce. Spolek dříve dostával od Kremlu peníze, ale loni se žádostí o státní grant neuspěl. Šéf klubu Alexandr Zaldostanov je na sankční listině USA i Evropské unie za podporu ruské anexe ukrajinského Krymu. 

Předloni také například zakázaly polské úřady motorkářům vstup do schengenského prostoru, ale nakonec se motorkářům podařilo polský zákaz obejít. Přesunuli se totiž do Bratislavy letecky.  

Vzpomínkové akce k 73. výročí osvobození Československa od fašismu se ve Starovičkách na Břeclavsku zúčastnili členové motorkářského klubu Noční vlci. Položili věnce k památníku, jemuž vévodí tank.
Noční vlci zaburáceli ve Starovičkách. Padlé uctili srpem a kladivem, ale klidně