Cigarety si opice zapaluje sama. Stačí, když jí pracovník zoo hodí zapalovač. Pokud zapalovač není zrovna po ruce, dokáže si připálit i ze zapálené cigarety.

Přestože by pohled na kouřícího šimpanze mnohé návštěvníky zoologických zahrad na jiných místech pobouřil, ti severokorejští si pohled na kouřící opici podle všeho náramně užívají. Publikum například rozesmálo, když se ke kouřící opici přibližoval její cvičitel. Ten jí pak dal pokyn, aby se dotkla svého nosu, uklonila se a udělala malý taneček.

Zoologická zahrada v Pchjongjangu přitahuje tisíce návštěvníků každý den. Nabízí různé atrakce - od slonů, žiraf, tučňáků a opic až po přírodovědecké muzeum, ve kterém se návštěvníci mohou podívat na exponáty, které znázorňují sluneční soustavu či evoluci.

Další neobvyklou atrakcí zoo je psí pavilon, kde jsou k vidění němečtí ovčáci, knírači nebo pudlové.

Návštěvníci se mohou podívat i na představení, ve kterých zvířata předvádějí různé triky. Je tam například opice, která se umí míčem trefit do basketbalového koše, nebo pes " matematik" s počitadlem.

Rekonstrukce zoologické zahrady začala v roce 2011 a je součástí snahy severokorejského vůdce Kim Čong-una vybudovat v hlavním městě moderní a atraktivní místa pro volný čas.