„Část peněz byla vyplacena lidem, kteří byli do plánu na jeho zmizení z vězení zapojeni, a to včetně policistů, a k zaplacení přistávacích poplatků za pronajaté letadlo, se kterým měl odletět ze země," napsal list na svém webu. Podle jeho zdrojů tři členové vězeňské ostrahy již byli identifikováni, takže je možné brzy očekávat jejich zadržení.

Policie prozatím nepotvrdila, že Krejčířovi opravdu pomáhali tři strážní. Při razii v Čechově cele našli policisté pistoli, nůž, elektrický paralyzér, pepřový sprej, šroubováky, deset mobilních telefonů, paměťovou kartu a diář se jmény svědků a vyšetřovatelů všech jeho případů.

Přemístění do podzemní cely

Útěk byl údajně připravován na minulou neděli, o den dříve ale zasáhla policie. Tu upozornil soukromý vyšetřovatel Paul O´Sullivan, jenž se Krejčířovými aktivitami dlouhodobě zabývá. Krejčíř byl následně přemístěn do podzemní cely. Policejní mluvčí Solomon Makgale řekl, že při prohlídce byl nalezen i náčrt mapy vězeňské budovy.

Soud v Johannesburgu na konci srpna shledal Krejčíře vinným z pokusu o vraždu, z únosu a z pokusu o přechovávání narkotik. Výši trestu by si mohl vyslechnout 12. října. Kromě toho je podezřelý z četných dalších těžkých zločinů.