"V těchto volbách si média vybrala svůj tábor, hysterickým způsobem vedou kampaň za svého koně," řekla podle agentury AFP Le Penová v projevu před několika tisícovkami příznivců na mítinku v Nantes v narážce na Macrona, který má jako proevropský kandidát výrazně větší podporu liberálních médií než protievropská a protiimigrační rétorika Le Penové.

Le Penová se v útocích proti médiím přidala k některým světovým politikům hlásajícím konec dosavadního politického establishmentu, mezi něž patří například americký prezident Donald Trump. Stejně jako on sází na využívání sociálních sítí jako zásadní informační platformy a dnes doporučila voličům, aby se místo tradičních médií spoléhali na internetové zdroje.

Čtěte také: Le Penová se odmítla zahalit, zrušila kvůli tomu schůzku s muftím

Macron je v průzkumech stabilně favoritem případného druhého kola prezidentských voleb. V něm by podle dnešního průzkumu deníku Figaro a zpravodajské televize LCI porazil Le Penovou poměrem 58 ku 42 procentům. To je pro Le Penovou lepší skóre než podle páteční ankety agentury Ifop, která jí dávala 38,5 procenta proti 61,5 procenta pro Macrona.

První kolo voleb by podle dnešní sondáže vyhrála Le Penová se ziskem 27 procent. Macron by získal o dva procentní body méně a na třetím místě by skončil pravicový kandidát François Fillon s 20 procenty.

První kolo prezidentských voleb se bude konat 23. dubna a rozhodující druhé kolo 7. května.