Syrské ministerstvo zahraničí oznámilo, že čtyři letadla v neděli večer na tábor zaútočila devíti raketami. Útok si vyžádal tři mrtvé a 13 zraněných, a bylo při něm prý zničeno několik vojenských aut a sklad zbraní.

Mluvčí koaličních jednotek Steve Warren řekl, že koalice ví o informacích, jež se objevily ve sdělovacích prostředcích. „Neútočili jsme v té oblasti, ale asi 55 kilometrů od ní. Útočili jsme na ropné vrty a nebyli tam žádní lidé. To je jediný útok, který jsme v neděli v Dajr az-Zauru vedli," řekl.

Koalice bombarduje v Sýrii radikály déle než rok. Větší část východní provincie Dajr az-Zaur ovládá Islámský stát (IS) a jeho pozice jsou častým terčem útoků. Pro IS je tato provincie důležitou spojnicí mezi jeho hlavním sídlem v západněji ležící provincii Rakka a pozicemi IS v Iráku. V Dajr az-Zauru jsou také ropná pole, tedy důležitý zdroj příjmů pro IS.

Od konce září zahájilo leteckou kampaň v Sýrii i Rusko. Moskva tvrdí, že bombarduje islamistické cíle, podle Západu ale její nálety míří i na pozice dalších povstalců, včetně těch Západem podporovaných. Rusové při náletech spolupracují se syrskou armádou a netají se, že podporují prezidenta Bašára Asada.