Podle předběžných výsledků obdržel Hamon 35 procent hlasů a Valls 31 procent. Zatímco Valls patří k liberálnějšímu křídlu socialistů, Hamon patří do levicovějšího tábora. Podle francouzských médií jeho preference těsně před prvním kolem prudce stoupaly. Jeho stěžejním slibem bylo odhodlání prosadit v zemi minimální zaručený příjem, se kterým se v Evropě začalo experimentovat ve Finsku.

Čtěte také: Média: Fillon bude prezidentem, i když první kolo vyhraje Le Penová

Podobně jako před dvěma měsíci u pravice se o kandidaturu utkalo sedm politiků - čtyři z nich, včetně Vallse a Hamona, jsou členy PS. Účast byla oproti pravici méně než poloviční, což média přisuzují přesvědčení veřejnosti, že levicový kandidát stejně neuspěje v prezidentských volbách na jaře.

Do závěrečného duelu 7. května se podle průzkumů zřejmě dostane kandidát umírněné pravice François Fillon, který loni v listopadu jasně, ale o to překvapivěji vyhrál primárky konzervativců a sjednotil tradiční pravici v zemi. Jeho protivníkem bude podle všeho šéfka stále vlivnější krajní pravice v zemi Marine Le Penová.

Čtěte také: Le Penová: Každá země musí mít možnost opustit euro