"Ozbrojená loupež, třída Massena v Paříži: Ukončena intervence brigády pro pátrání a zásah (BRI). Vyšlo šest osob. Lupič nebyl na místě," uvedla na internetové sociální síti pařížská policejní prefektura. Jiné zdroje informovaly o sedmi rukojmí, kteří "vyšli bez úhony".

Podle serveru deníku Le Figaro vyšli rukojmí až poté, co do budovy vstoupili policisté. "Jsou tam dvě různá podlaží, v přízemí a v suterénu. Přítomní zaměstnanci měli strach, že je lupič stále na místě, což ale nebyl ten případ. Policie zasáhla a všechny vysvobodila," řekl novinářům starosta 13. pařížského obvodu Jerome Coumet, kde k incidentu došlo. "Lupič nebyl ještě zadržen," dodal.

Bezpečnostní síly okolí kanceláře v jižní části metropole, která už byla v minulosti cílem loupežného přepadení, během incidentu uzavřely a vyzvaly automobilisty, aby se oblasti vyhýbali. Po dnešním přepadení alarmovala policii žena přítomná v budově.

Podle agentury Reuters kancelář sloužila zejména pro zákazníky z Asie, kteří tam uskutečňovali transakce v peněžní hotovosti.

Ve Francii jsou podobné incidenty brány citlivě od teroristických útoků, při kterých od loňského roku zahynuly stovky lidí. V zemi nadále panuje výjimečný stav.