Diplomat dostane "rozumně dlouhou dobu", aby přišel sám, než policie podnikne další kroky, informovala agentura Reuters s odvoláním na policejního náčelníka malajsijského státu Selangor.

Pokud se Hjon nedostaví sám, bude v souladu s malajsijským právem vyzván, aby se dostavil k výslechu u vyšetřovacího týmu. "Pokud by poté nepřišel, pak přejdeme k dalšímu kroku v podobě vydání zatykače," řekl náčelník novinářům. Není ovšem jasné, zda by Hjon mohl být zatčen vzhledem k tomu, že má diplomatickou imunitu.

V souvislosti s vraždou Kim Čong-nama chce policie vyslechnout osm Severokorejců včetně Hjona. Jednoho z nich už malajsijská policie zadržela, o čtyřech se předpokládá, že uprchli do KLDR, dva jsou stále v Malajsii a osud posledního není jasný. Zadrženy byly také dvě ženy - jedna z Indonésie a druhá z Vietnamu.

Kim Čong-nam byl zavražděn 13. února na letišti v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru. Vyšetřovatelé předpokládají, že byl nejspíš otráven; na jeho těle se našla smrtelně nebezpečná nervová látka VX.