Herní odpoledne zorganizovala známá místní organizace pro podporu dětí Plunket, která jako účastníky pečlivě vybrala zástupce z různého společenského prostředí. Mezi rodiči byla například dvojice homosexuálů vychovávající dceru Isabellu i rodiče z rozmanitých etnických a národnostních skupin, včetně Maorů, Samojců, Poláků či Číňanů.

List The Daily Telegraph upozornil, že čile lezoucí George v osmi měsících svými pohybovými schopnostmi převyšuje svého otce Williama, který se prý naučil lézt až o měsíc později, shodou okolností také na návštěvě na opačné straně zeměkoule – v Austrálii v roce 1983. George se navíc dnes s matčinou pomocí v jednu chvíli i postavil a ukázal, že se blíží chvíle, kdy začne s oporou chodit.

Všechny děti, které si přišly s princem pohrát, se narodily přibližně ve stejnou dobu jako George, tedy kolem 22. července loňského roku. Podle deníku The Daily Telegraph většinu z nich George svým vzrůstem převyšoval. Přestože to možná byla vůbec první Georgova příležitost pohrát si s větší skupinou dětí, choval se od prvních okamžiků v kolektivu přirozeně a sebevědomě.

Když spatřil hrající si děti, začal nadšeně mávat rukama a kopat nohama, a jakmile opustil ochrannou náruč své matky, vydal se směrem k hračkám a vybral si hned jednu z největších. Nijak se také nerozpakoval přisvojit si hračky, které drželi v rukou jeho malí společníci, což místy vyvolalo pláč.

Georgovi rodiče mezitím konverzovali s ostatními otci a matkami, kteří stejně jako britský královský pár sbírají své první rodičovské zkušenosti. „Přestože pocházíme z velmi odlišného prostředí, máme s vévodou a vévodkyní hodně společného, poněvadž jsme stejně jako oni strávili s našimi dětmi řadu bezesných nocí. Všichni tady vychováváme své první dítě jako oni," uvedla před začátkem akce 29letá účetní Kate Bainbridgeová, která přišla s dcerou Sophií.

„Rodiče pocházejí ze všech možných komunit žijících na Novém Zélandu, jsou tady Maoři, Samojci, lidé čínského původu i homosexuální dvojice. Nový Zéland je multikulturní země a my jsme chtěli, aby se vévoda s vévodkyní setkali s lidmi z rozmanitého prostředí," konstatovala Tristine Clarková, novozélandská šéfka organizace Plunket, k účastníkům akce. Podle Clarkové královský pár nechal výběr rodin k setkání zcela na organizaci Plunket, která byla založena v roce 1907 a v současnosti podporuje více než 90 procent všech dětí narozených na Novém Zélandu prostřednictvím bezplatné poradenské služby a spousty dalších služeb.

Zatímco při veřejných akcích jsou zraky módních kritiků zpravidla upřeny k vévodkyni Kate, která je proslulá svým vybraným módním vkusem, tentokrát se na sociálních sítích netočila diskuse tolik kolem Katiných elegantních jednoduchých černobílých šatů od návrhářky Tory Burchové jako kolem Georgových tmavomodrých kraťásků s laclem, napsal list The Daily Telegraph.