Dvaačtyřicetiletý Lachlan se stane nevýkonným předsedou správní rady v televizní a filmové společnosti 21st Century Fox a ve vydavatelské společnosti News Corp. V obou případech se bude o funkce dělit se svým otcem. O rok mladší James bude v 21st Century Fox působit na pozici provozního ředitele, společně s Murdochovým spolehlivým pracovníkem Chasem Careym, píše Reuters.

Pro Jamese to znamená další krok zpět poté, co se po skandálu s odposloucháváním hovorů v Británii před dvěma lety vzdal funkce výkonného předsedy ve společnosti News International, napsal server BBC. Zpět do vedení se vrací i Lachlan, který se kdysi nepohodl s Murdochovými manažery a v roce 2005 nečekaně odstoupil z vysoké manažerské funkce v News Corp.

Murdoch má ze tří manželství dohromady šest potomků. Oba synové již působili ve správních radách obou společností a v minulosti se několikrát objevily spekulace, že by se o nich mohlo uvažovat jako o jeho nástupcích.

News Corp. je jednou z největších mediálních společností na světě. Vlastní novinové tituly jako The Times, Sun nebo Wall Street Journal. Od 21st Century Fox se oddělila loni v rámci rozdělení stejnojmenného konglomerátu News Corp.