Třísetkilogramovému zvířeti narušily obvyklý zimní spánek mírné teploty. „Vracel jsem se z procházky v lese k autu, když ze stezky vyběhl medvěd. Řval na celé kolo a já jsem měl pocit, jako by tam na mě čekal. Očividně nespal zimním spánkem," řekl Ondrejkov podle serveru Sme.sk, když v nemocnici v Liptovském Mikuláši zašili rány.

„Chtěl jsem utéct, ale narazil jsem do stromu a jak jsem letěl na zem, medvěd se mi ještě ve vzduchu zahryzl do nohy," líčil lesník. „Nepřestával jsem křičet, medvěd mě pustil a odcházel, ale ohlížel se po mně. Stále jsem křičel, a tak se nevrátil. Myslím, že křik mě zachránil," pokračoval Ondrejkov.

Prý ho nenapadlo nic z toho, co je třeba dělat při setkání s medvědem, tedy zůstat nehybně stát, nebo vylézt na strom. „Nebylo úniku, věděl jsem to. Dokázal jsem jen křičet," popsal napadený muž z Pribyliny.

Čtyři hluboké rány

S medvědy se přitom Ondrejkov setkal v lesích už mnohokrát. Tentokrát však na něj medvěd poprvé zaútočil. Nyní má v noze čtyři hluboké rány po medvědích zubech.

„Když se zahryzl do nohy, necítil jsem bolest, jen velký strach a respekt. Byl to obrovský kus, musel mít kolem tří set kil," tvrdí Ondrejkov.

Po útoku mu zbýval k autu ještě asi kilometr. Rána mu však prý zpočátku nekrvácela. „Potom jsem zavolal kamarádovi, aby pro mě přišel. Rána se rozkrvácela, až když jsme ji odkryli," řekl.